Deratizare

Controlul rozatoarelor


Ce este deratizarea? De ce este importanta pentru sanatatea noastra?


Deratizarea este operatiunea de eliminare a animalelor rozatoare daunatoare (soareci, sobolani, etc). Este un procedeu amplu, continuu, care se realizeaza prin mijloace chimice, mecanice si ecologice.

Rozatoarele,soarecii, sobolanii si alti daunatori transmit un numar mare de boli si infectii , de aceea este foarte important sa ne asiguram un mediu igienizat si sa tinem sub control pe cat posibil acesti daunatori.

Acestia pot calatori pe distante mari, au un grad ridicat de inteligenta, in special sobolanii, ceea ce face imposibila eliminarea lor prin actiuni discontinue. Controlul acestora trebuie sa fie o prioritate pentru orice cetatean, institutie sau societate comerciala.


Deratizarea poate fi de doua feluri:


Deratizare preventiva are scopul de a impiedica inmultirea si raspandirea daunatorilor prin crearea de conditii nefavorabile raspandirii acestora. Presupune: eliminarea tuturor surselor de hrana; sigilarea gaurilor si a crapaturilor si pe cat posibil limitarea locurilor care se pot adaposti rozatoarele; deratizarea vecinatatilor.

<Deratizare de combatere se realizeaza prin proceduri chimice sau mecanice.Metoda mecanica insemnand montarea de capacane/statii. Statile functioneaza cu adeziv sau prin intoxicare . Metoda chimaca este mai eficenta si cu o reusita mai mare deoarece raza de actiune este mai mare, actioneaza mai lent dar afecteaza toata populatia de daunatori din spatiul respectiv


Obligativitatea acestei interventii este operata prin lege si este recomandata consumatorilor economici ori de cate ori este nevoie, dar nu mai rar decat o data la 6 luni.

Pentru depozitele cu produse alimentare deratizarea trebuie facuta ori de cate ori este nevoie, dar nu mai rar de o data la 3 luni (primavara sau toamna) – Ordinul MS nr. 536/1997, Norme de igiena si recomandari privind mediul de viata al populatiei.

De ce este important sa fie facuta deratizarea de catre firma autorizata si specializata in acest domeniu?


O firma autorizata precum Cactus Control va pune la dispozitie cele mai noi si potrivite metode si aparate, are acces la substantele ce nu se gasesc pe piata in vederea comercializarii lor la liber, evita riscul de a se manipula gresit substantele si solutiile care sunt toxice, daca sunt folosite necorespunazator.

Cum se realizeaza deratizarea?


Cum se realizeaza deratizarea? Se evalueaza gradul de infestare: pe baza urmelor lasate, si anume: urme de excremente, urme de mancare inceputa, cuiburi de hartie maruntita, tesatura sau chiar plante uscate, semne de roadere a ambalajelor alimentare, mirosuriu deranjante in locuri ascunse, gauri in pardosea, pereti etc, Se alege metoda de combatere: dupa o imspectie amanuntita a spatiului , tinandu-se cont de gradul de insfestare, destinatia spatiului, tipul de daunatori. Metodele de deratizare pot sa fie deratizare chimica sau deratizare ecologica.

Care sunt costurile ?

Costul serviciilor de deratizare este determinat de gradul de infestare, de suprafata care trebuie deratizata , de numarul de statii care sunt montate,

In functie de gradul de infestare se stabilesc numarul interventiilor. De regula, daca nu este curativa, deratizarea se face intr-o singura etapa iar daca este un grad mare de infestare in mai multe etape, la un interval de 1-2 saptamani. O operatiune completa este finalizata atunci cand consumul de substanta raticida din statia de intoxicare a incetat.

Este recomandat ca Deratizarea sa fie un proces continuu astfel incat sa se impeedice refacerea populatiilor de rozatoare .

Deratizarea preventiva se face pe baza unui contract DDD (buton care sa te duca la sectiunea Contract DDD)

Punem accent pe calitatea serviciile prestate.

Ne straduim sa oferim un pret CORECT, un bun raport calitatea/pret. Pentru toate lucrarile se ofera GARANTIE!